Vill regeringen låta de fattiga bo ute i skogen, långt från jobb och nöjen?

Den 1 september föreslog regeringen att det på nio platser i landet ska byggas nya stadsdelar och städer. Totalt skulle det möjliggöra 100 000 nya bostäder. Enligt regeringen ska det byggas hållbara städer med en god social miljö, misstagen i samband med miljonprogrammets uppbyggnad ska inte upprepas.

Expressens ledarskribent Patrik Kronqvist(6/9) är av en annan uppfattning. ”Med tåget tar det 50 minuter till Stockholms central och externa konsulter konstaterar att merparten av arbetsplatserna i regionen därmed inte kan nås på rimlig pendlingstid. Men i en hisnande uppvisning i konsten att leverera vad beställaren vill ha, vänder konsulterna detta till en fördel. Eftersom få väntas vilja bo där, kan priserna kanske hållas låga. Därmed kan Segersäng(ett av de utvalda områdena) ’möjliggöra bostäder för en bredare socioekonomisk grupp än andra områden närmare Stockholm.’ Så mycket för samordnarens löften om socialt hållbara städer. Låt de fattiga bo ute i skogen, långt från jobb och nöjen.”

Se regeringens presskonferens här.

Läs hela ledaren här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.